Ingeraşul

Ingeraşul este o telenovelă mexicană pentru copii. A fost produsă de Nicandro Díaz González pentru Televisa în 2000.

Lisette Morelos și Miguel de León au jucat ca personaje principale, Daniela Aedo a jucat ca personaj principal pentru copii, iar Mariana Ávila, Roberto Palazuelos, Ana Patricia Rojo și actrița Ana Luisa Peluffo au jucat ca rivali.

In data de 19 iunie 2000 postul de las Estrellas a început transmiterea telenovelei, iar ultimul episod a fost difuzat la da ta de 16 martie 2001. În perioada 11 decembrie 2000 – 5 ianuarie 2001, difuzarea telenovelei a fost întreruptă pentru a merge la minitelenovela de Crăciun Rayito de luz.

În Indonezia, această telenovelă a fost difuzată pe RCTI la începutul anului 2003, iar un an mai târziu, în 2004, a fost transmisă pe SCTV. În Statele Unite, a fost retransmis pe postul spaniol UniMás în perioada 14 iunie 2012 – 28 februarie 2013.

Dulce Maria este o fetiță dulce de 5 ani plină de viaţă și sentimente nobile. După ce îşi pierde mama, tatăl fetei va suferi o depresie, decizând astfel să locuiască o perioadă în străinătate.

Intre timp, Dulce Maria se va înscrie la un internat catolic pentru fete numit “Reina de America”, fiind îngrijită de călugărițele de acolo, dar şi de unchiul ei Gabriel, care este preot. Aici, mătușa ei Estefania o vizitează foarte des, iar măicuţele o iubesc şi o venerează.

Dulce Maria are și un loc secret în școala cunoscută sub numele de “Vechea cămăruță”. Este locul în care imaginația ei jucăușă prinde viață şi unde, deseori, vorbește cu mama ei Angelica. O mare bucurie pentru fetiţă o reprezintă reîntoarcerea tatălui ei.

Din păcate, acest sentiment de bucurie va fi umbrit de logodnica tatălui său, Nicole.  Nicole o consideră pe fetiţă o pacoste, planul acesteia fiind acela de a o scoate din calea ei. Văzând că tatăl ei nu este fi fericit alături de Nicole, Dulce Maria își propune să pună capăt acestei relații și să-l determine pe tatăl ei să o observe pe sora Cecilia.

Uşor, uşor Luciano realizează că nu o iubește pe Nicole şi că simte o atracţie puternică pentru Cecilia.  De asemenea, Cecilia îşi dă seama că îl iubeşte pe Luciano. Va trebui să decidă dacă va renunţa la hainele religioase sau dacă îşi va asculta inima.

Difuzarea telenovelei a început din data de 30 mai, ora 7.45, pe Happy Channel.