Social Media

Modalităţi de dezactivare a redării automate a videoclipurilor pe Facebook, Twitter, Firefox etc

Modalităţi de dezactivare a redării automate a videoclipurilor pe Facebook, Twitter, Firefox etc noiembrie 12, 2020
Facebook-Twitter-Reddit-scaled

Cu siguranţă ați fost luaţi prin surprindere de videoclipuri care se redau automat pe aplicaţii precum Facebook, Twitter sau pe orice altă pagină de internet. Acestea se redau automat când se deschide o altă pagină sau atunci când se derulează mai multe pagini.

Redarea automată a videoclipurilor este o caracteristică care poate fi uneori destul de supărătoare. Videoclipurile cu redare automată pot fi extrem de periculoase. Acestea vă pot expune la materiale violente, jignitoare. De asemenea, întreaga aparatură pe care o deţineţi poate fi afectată de viruşi.

Rețineți că va trebui să ajustați aceste setări pentru fiecare dispozitiv pe care îl utilizați. Pentru redarea automată a videoclipurilor pe platformele de socializare, în continuare vor fi relatate câteva sugestii ce vă vor fi de ajutor.

Facebook

Facebook

Dacă utilizați Facebook pe laptop sau desktop, videoclipurile cu redare automată se pot dezactiva astfel:

Accesați meniul din partea superioară a paginii web. Selectați “Setări și confidențialitate”> “Setări”.  Căutați opţiunea “Video” din meniul ce se află în partea stângă. Aici se află opţiunea “Pornire automată video”care vă permite dezactivarea redării automate a videoclipurilor. Facebook are opțiuni atâ pentru aplicațiile iOS, cât și pentru Android:

Folosind aplicația iOS

Faceți clic pe butonul meniu din partea inferioară a ecranului. Apoi apăsați “Setări și confidențialitate”, iar mai apoi “Setări”. Derulați în jos până când veţi întâlni “Media și Contacte”, apoi opţiunea “Videoclipuri și fotografii”. În cele din urmă, după ce aţi găsit opţiunea “Redare automată”, o puteți dezactiva.

Folosind aplicația Android

Faceți clic pe butonul meniu din partea superioară a ecranului. Apoi derulați în jos și apăsați “Setări și confidențialitate”, iar mai apoi “Setări”. Derulați în jos până când veţi întâlni “Media și Contacte” şi apoi daţi clic pe această opţiune. Acum se poate alege opţiunea dorită.

   Twitter 

Twitter

Din meniul din partea stângă se alege opţiunea “Setări și confidențialitate”. Selectați “Utilizarea datelor”.

Faceți clic pe setarea “Redare automată”. Apoi puteți să dezactivați redarea automată a videoclipurilor din feed.

Folosind aplicațiile iOS și Android

Faceți clic pe imaginea de profil din partea de sus a ecranului telefonului. Selectați “Setări și confidențialitate” din meniu. Navigați la “Utilizarea datelor”, opţiunea “Redare automată video” și setați-l opţiunea “Niciodată”.

Instagram

Aplicația Instagram nu vă permite să dezactivaţi redarea automată a videoclipurilor. Pe desktop sau laptop videoclipurile nu se redau automat în cazul în care utilizați aplicaţia Instagram. Pe gadgeturile mobile nu s-a descoperit încă nicio metodă de dezactivare automată a videoclipurilor.

 

Reddit

Reddit

Reddit, la fel ca majoritatea site-urilor web care găzduiesc videoclipuri, redă automat videoclipuri în mod implicit. Cu toate acestea, modalitatea de dezactivare este destul de simplă.

Folosind cel mai nou design

Faceți clic pe numele dvs. de utilizator în colțul din dreapta sus și alegeți din meniu “Setări utilizator”.

Selectați opţiunea “Setări feed” din partea de sus a paginii web și dezactivați swap-ul “Redare automată media”.               

Folosind modelul mai iniţial

Se apasă pe opţiunea “Preferences” în partea de sus a ferestrei. Sub “Media”, căutați și debifați “Redare automată a videoclipurilor Reddit pe pagina de comentarii de pe desktop”. Apoi apăsați “save options” pentru a efectua modificările necesare.                             

Utilizarea aplicației pe telefoanele mobile

Atingeți pictograma de lângă bara de căutare, apoi apăsați “Setări”. Căutaţi opţiunea „Redare automată” și dezactivați-o.

Browsere desktop

Browsere-desktop

Sunt o mulţime de astfel de browsere, însă doar câteva dintre acestea vă permit dezactivarea redării automate a videoclipurilor.

Folosind Google Chrome

Dacă folosiți Google Chrome și trebuie să dezactivați redarea automată a videoclipului este posibil să nu o puteți face. Înainte exista o opţiune care permitea dezactivarea automată a videoclipurilor, însă acum nu mai există.

Folosind Microsoft Edge

Este bine de ştiut că browserul Microsoft Edge vă poate permite restricționarea redării automate a videoclipului:

Faceți clic pe cele trei puncte din colțul corespunzător și alegeți “Setări”. În coloana din stânga, faceți clic pe “Permisiuni site”, apoi derulați în jos și alegeți “Redare automată media”.

Folosind Firefox

Firefox are o caracteristică identică care vă permite să dezactivați redarea automată.  Apăsaţi pe cele trei puncte din colțul superior al browserului și alegeți “Preferințe”. În coloana din stânga, apăsaţi pe “Confidențialitate și securitate”. Derulați în jos până la opţiunea “Permisiuni”și apoi căutați “Redare automată”. Faceți clic pe butonul marcat “Setări”. De asemenea, din meniu aveţi posibilitatea de a activa audio și video, de a bloca audio şi chiar de a bloca audio și video. Prin Schimbarea stării la setarea implicită, site-ul web va fi eliminat din listă după salvarea modificărilor. Pentru a restabili permisiunile implicite pentru site-uri web individuale, fie schimbați-le starea în setările implicite, fie eliminați-le din această listă.

Utilizarea Safari

Safari facilitează dezactivarea redării automate. Aceasta se poate realiza astfel:

În cadrul aplicației, accesați Safari> Preferințe din meniu.

Căutați și alegeți “Redare automată”.

meniul drop-down și alegeți “Never Auto-Play”.