Social Media

Utilizatorii WhatsApp vor avea posibiltatea de a trimite și a primi mesaje fără utlizarea telefonului mobil

Utilizatorii WhatsApp vor avea posibiltatea de a trimite și a primi mesaje fără utlizarea telefonului mobil

Potrivit BBc, aplicația WhatsApp testează o funcție nouă ce va putea permite tuturor utilizatorilor să poată realiza schimburi de mesaje fără a mai folosi telefoane mobile.

Momentan, aplicația WhatsApp este strict legată de telefonul utilizatorului. Din această cauză, atât varianta de desktop, cât şi aplicațiile web nu vor putea funcționa fără acesta.

Această nouă funcție va putea permite utilizatorilor să trimită și să primească mesaje atunci când telefonul este închis sau a rămas fără baterie. De asemenea, se vor putea utiliza până la 4 device-uri simultan, precum PC-uri sau tablete.

Această funcţie va fi disponibilă ințial pentru un grup mic de utilizatori, iar apoi va fi lansată pentru toţi utilizatorii.

Există aplicații de mesagerie care deja au această funcție, inclusiv aplicaţia Signal. Acesta are nevoie doar de un telefon mobil pentru înscriere, dar nu și pentru un schimb de mesaje.

Funcția de comunicare prin WhatsApp fără a se utiliza telefonul a fost cerută de foarte mult timp de către cele 2 miliarde de utilizatori ai aplicației.

Cei de la Facebook au anun5at printr-o postare că design-ul WhatsApp trebui regândit. Acest lucru se datorează versiunii actuale care folosește un telefon mobil ca dispozitiv principal, acesta fiind sursa principală pentru toate informațiile utilizatorului, dar și singurul dispozitiv capabil să cripteze mesajele.

Atât WhatsApp Web, cât și alte aplicații non-smartphone sunt foarte necesare pentru o comunicare sigură şi simplă. Pentru a putea utiliza WhatsApp Web, telefonul trebuie să fie deschis și conectat la internet.

Chiar şi aşa, sistemul are lipsuri ce sunt cunoscute de cei mai mulţi utilizatori și se deconectează destul de des. De asemenea, această aplicaţie permite doar o logare în afara telefonului. Acest lucru înseamnă că a deschide WhatsApp Web pe un alt dispozitiv, sesiunea veche se va închide.

Compania a afirmat că noua arhitectură a WhatsApp poate elimina aceste piedici şi nu mai necesită un telefon ca sursă a datelor, păstrând informațiile utilizatorului sincronizate și în siguranță.

Din punct de vedere tehnic, este necesar ca fiecare dispozitiv să primească o cheie de identificare. Este necesar ca WhatsApp să țină evidența cheilor alocate aceluiași cont. Asta presune că WhatsApp nu va mai trebui să memoreze mesaje pe propriile servere.

Jake Moore a anunţat că oricât de sigur este sistemul, deținerea de mesaje pe mai multe device-uri ar putea ajunge un motiv de îngrijorare. El consideră că e datoria utilizatorilor să fie atenți la eventualele pericole. Toţi utilizatorii trebuie să fie conștienți de toate device-urile care sunt conectate la conturile lor.

La început aplicaţia WhatsApp a fost realizată doar ca o alternativă la SMS-uri. Acum, aplicaţia permite trimiterea și primirea unei game variate de conținut media: texte, poze, clipuri video, documente, locații, precum și apeluri vocale.

Aplicaţia WhatsApp dispune şi de un sistem de criptare integrală.

Aplicaţia WhatsApp a fost creată de Jan Koum și Brian Acton. Aceasta s-a alăturat companiei Facebook în anul 2014 şi continuă să funcționeze cu scopul de a crea un serviciu de mesagerie rapid şi sigur.